Maak het mooiste boek

Uiteraard is de opmaak van een fotoboek erg persoonlijk. En of je het mooi vind dus ook. Maar met deze gouden tips weet je zeker dat je een mooi boek krijgt in de stijl die je wilt!

 

  1. Gebruik grote foto's in plaats van veel kleine foto's. Een grote foto maakt veel meer indruk dan een kleine foto.
  2. Probeer de layout af te wisselen maar hou wel de zelfde stijl aan. Als je overal de foto's recht hebt staan is het een beetje raar als je opeens de foto's schreef gaat neerzetten.
  3. Gebruik niet te veel verschillende lettertypes voor de teksten bij de foto's. Door 1 of 2 lettertypes te gebruiken wordt het veel rustiger.
  4. Gebruik ook eens een foto als achtergrond op de pagina. Je kan deze foto vaak wat lichter van kleur maken. Dan zit het er net wat mooier uit. Ook kan je foto's wazig maken (blur). DIt gaat meestal niet in de software die je gebruikt maar kan wel weer in een goed fotobewerkingspakket. De fabrikant Adobe heeft bijvoorbeeld het pakket Lightroom. Een relatief goedkoop pakket waar je heel goed je foto's mee kan bewerken.
  5. Als je een foto wilt bewerken doe dit dan eerst voordat je je foto importeerd in de fotoboeken-software. Dan kan je net wat meer uit je foto's halen.
  6. Wil je optimale vrijheid van opmaak? Maak dan de pagina's op met bijvoorbeeld Photoshop. Je kan dan de hele pagina in 1 keer in de software importeren.