Selecteer de foto's voor je fotoboek

Sinds de komst van de digitale camera en smartphones worden er meer foto's gemaakt dan ooit. Wil je snel foto's selecteren zodat je snel een mooi fotoboek kan maken lees dan onze tips:

 

  1. Zorg ervoor dat je de foto's per onderwerp in mapjes op je harde schijf hebt staan. Geef de mappen een aam als volgt: <datum - onderwerp>. Bijvoorbeeld 20150511 - dierentuin of 20151205 - sinterklaasfeest. Op deze manier staan alle foto's overzichtelijk op datum gesorteerd op je harde schrijf.
  2. Om snel de foto's te selecteren kan je verschillende tools gebruiken. Wat ik meestal gebruik is Irfanview. Irfanview is een fotoviewer voor Windows en werkt lekker snel en is gratis te gebruiken.
  3. metro kaartjes in je fotoalbumProbeer een verhaallijn met je selectie te maken. Het helpt als je bijvoorbeeld ook foto's van wegwijzers of landkaarten toevoegd.
  4. Selecteer alleen de allermooiste foto's voor je fotoboek of de foto's waar je de mooiste herinnering aan hebt. Het is mooier om minder foto's te gebruiken welke je lekker groot af laat drukken dan meerdere kleine foto's.
  5. Let bij de selectie erop dat je geen rare effecten hebt zoals bijvoorbeeld een lantaarnpaal die uit iemands hoofd groeit of dat mensen uit beeld kijken of lopen.
  6. Zoek ook foto's die je bijvoorbeeld als achtergrond kan gebruiken op een pagina.
  7. Zorg ervoor dat de foto's scherp zijn (tenzij bewust een onscherpte is gecreeerd).
  8. Zorg ervoor dat je de goed belichtte foto's gebruikt, dus niet te donker of te licht.